Dyr

Hvordan er den største gnaver i verden

Right! Hold det op!

Capíbaraen eller capybaraen er en enorm gnaver af slægten Hydrochoerus. Capíbaraen er den største gnaver i verden.

Capíbaras er semi-akvatiske pattedyr, der findes i næsten alle lande i Sydamerika. De bor i tæt skovklædte områder nær vandmasser, såsom søer, floder, sumpe, damme og marsker samt i oversvømte savanner og langs floder i tropiske skove. Capíbaraen har blomstret på kvægbrug. De vandrer i levesteder på gennemsnitligt 10 ha (25 acres) i befolkninger med høj densitet.

Kapivar

Det er ulemper>. Den lever i mangroveområder i Mellem- og Sydamerika, da det foretrukne levesteder er vådområder. Den kan veje op til 65 kg i vægt og måle 1,3 meter i længden. Dets kompakte hoved med små ører og store tænder giver det et meget specielt udseende. Det har to underarter og er ikke blandt de mest truede gnavere. Det bruges som et kæledyr.

Det er også kendt under navnet "Patagonisk hare" og kan veje op til 16 kilo. Han bor i områder af Patagonien og skiller sig ud for sine lange ben og hastigheden i sin karriere. På trods af dette lider han af at jage efter mænd, der sætter pris på hans kød og angrebet af europæiske harer, der koloniserer hans territorium. De er monogame gnavere, de er daglige og kan bruges som kæledyr.

Dens naturlige habitat er i Argentina og kan veje op til 10 kilo. Det gengiver med stor lethed og betragtes som en invasiv art på steder som Japan eller Europa. Det er en gnaver, der er mere akvatisk end andre og er meget venlig overfor mennesker , selvom det er forbudt i mange lande som kæledyr.

Beveren er den anden gnaver efter størrelse, og der er forskellige underarter i Amerika og Europa. De er derfor typiske for den nordlige halvkugle og er meget almindelige i Canada og USA. Som habitat foretrækker de floder og vandløb og laver normalt konstruktioner af de mest interessante i vandet . Det kan veje op til 40 kilo, selvom det er sædvanligt, at omkring 16.

Balen beboer områder nær vandløb og er især mange i lande som Uruguay, Mexico eller Argentina. Brun pels med orange touch er en særlig smuk gnaver og kan veje mellem 7 og 10 kilo . Det er en natlig gnaver, og dens kød spises i lande som Panama, Costa Rica eller Peru, selvom skovrydning bringer dens avlshabitat i fare.

Dette er de 5 største gnavere i verden. Du kendte sandsynligvis ikke de fleste af dem, men sandheden er det Det er utrolige dyr, der kan nå meget store størrelser.

Hvilke arter af gnavere er større?

Rodentia-familien er meget mere omfattende end du tror, ​​og alle deler en karakteristik: de har skarpe, skarpe tænder, som giver dem mulighed for at gnage træ og frugt, eller endda bide, når de er i fare. De største gnaverarter, der findes, er:

Skræl

Pacarana er en stor gnaver, der er i fare for udryddelse. Dens levesteder er begrænset til de venezuelanske Andes foden og de tropiske skove i Peru, Colombia og Bolivia. Skrællen kan veje op til 18 kg. Dets videnskabelige navn er: Dinomys branickii.

Det er et natligt dyr med solidt aspekt, hvis mantel minder jabatoerne om sine hvidlige striber på den mørke baggrund af ryggen. På flankerne har den mol med forskellig diameter.

Det er et beskyttet dyr Det lever af frugt, grøntsager og bær. Han har en vane at sidde på bagbenene og spise sin mad ved at gribe den i hænderne.

Ballen, også kaldet plettet kanin Blandt mere end tyve andre regionale navne ligner det en vis lighed med Pacarana, men er mindre i størrelse.

Dens naturlige habitat findes i vandløb nær tropiske skove. Ballen distribueres fra Mexico til det nordlige Argentina og Uruguay. Dets videnskabelige navn er: Cuniculus paca. Dens vægt svinger mellem 7 - 10 kg. Farven på dens pels er brun-orange, og på ryggen er der en række små hvide mol og hvide striber på dens flanker.

Ballen er natlig og lever af grøntsager, bær, knolde, frugt og jordstængler.

I Peru, Costa Rica og Panama er det blevet tamret i tusinder af år. Dit kød der er meget værdsat. I naturen er det et beskyttet dyr, skønt det på grund af den enorme udvidelse af sit habitat ikke betragtes som truet. Dens største fare er skovrydning.

1. Capybara

Capybara - foto, der åbner denne artikel - Også kendt som capybara, Det er den største og tyngste gnavereart i verden, foretrækker tropisk og tempereret klima nær floder, vandløb eller flodmundinger og beboer hovedsageligt i Mellem- og Sydamerika.

Hans robuste krop og det lille hoved er dækket af tykt brunt hår, Den kan veje ca. 50 kg og måle 130 centimeter. Tænderne er hvide og har fire nedre og fire øvre forænder.

Capybaraen er et skumringsdyr der tilbring dagen i mudderet eller i vandet for at modstå varmen og når det er tid til at sove, vælg ethvert sted blandt vegetationen, da det ikke bygger huler. Det lever af urter, akvatiske planter, frugter og sukkerrør.

Dette semi-akvatiske pattedyr er hjemmehørende i Eurasia og Nordamerika, selvom det er introduceret på den sydlige halvkugle, hvor det betragtes som en invasiv skadedyr. Det foretrækker fugtige levesteder og med en god mængde træer, der tjener som husly og mad.

Det er kendt for at have en bred og flassende hale såvel som for dens evne til at bygge diger i vandløb og floder. Voksne kan veje op til 16 kilo og måle cirka 25 centimeter (plus halen).

De fire snævre tænder på bæveren er skarpe og stærke, orange i farve og i stand til at skære et stykke træ 30 centimeter på 15 minutter.

3. Almindelig piggsvin

Det er en af ​​de største gnaverarter i verden og lever i varme regioner i Afrika og Sydeuropa. Dets vigtigste træk er de lange sorte og hvide pigge, der linjer bagpå kroppen, og som den kaster, når den føles truet.

Pindsvin er mellemstor (60 centimeter lang og 15 kilo), hovedet er lille og Det har to par fremspringende mundforændinger. Disse giver dig mulighed for at fodre med rødder, knolde og grøntsager.

Det er et meget stille dyr, forbeholdt og det Den forsvarer sig ikke, medmindre det er nødvendigt. Han har også ensomme vaner eller danner små familiegrupper, han gemmer sig i huler, der er gravet af sig selv og går ud om natten og drager fordel af sin lugtesans ret udviklet

4. Patagonian Mara

Den er også kendt som kreolsk hare, selvom den ikke hører til denne familie og er en af ​​de største gnavere i verden: den kan veje 16 kilo. Det er et endemisk dyr fra Argentina, der lever i stepper, ørkener og sletter.

Det har lange og stærke ben, der tillader det at køre i høj hastighed, når det jages. Maraen er dagligt, urteagtig og monogam (noget ualmindeligt i gnavere) og hvert par har et område på omkring 40 ha. Hvert år føder kvinden seks afkom i underjordiske huler, som de selv fremstiller.

Det kaldes også 'gnaverodter' og ligner meget beveren. Dette pattedyr beboer det sydlige Sydamerika, netop i vådområder, søer og vandløb.

Stor i størrelse (vejer ca. 10 kilo og måler 60 centimeter) og har en mørkebrun pels med grålig snute og lange lette snor. De snittende tænder - to over og to nedenfor - er orange. Derudover har den en lang, flassende hale, der giver den mulighed for at svømme uden problemer.

De gengiver hvert år, når de når det første leveår. Drægtighed varer 19 uger, og ca. seks unge fødes i hvert kuld. Noget meget nysgerrig er, at kvinden kan amme hendes hvalpe, mens de svømmer, da brysterne er placeret på siderne af maven.

Hvordan er den største gnaver i verden?

Capybaraen hold en lignende gan med marsvin og marsvin, selvom det er meget større i størrelse. Det kan nå 120 cm. Hans krop er lubben, hans ben korte, og han har ingen hale. Hans hår er langt, groft og fint i brune toner. Den har en stor, snuset snude med stejle tænder, der vokser støt, som med andre gnaverarter og lØjnene er meget høje på hovedet, så de forbliver på overfladen, når de nedsænkes i vand.

Hvad fodrer capybara?

Verdens største gnaver Det er et kogende dyr Det lever mest af landplanter, selvom det også kan forbruge nogle vandplanter. Hvis de bor i nærheden af ​​afgrøder, kan de komme ind i dem og fodre på nogle grøntsager som f.eks sukkerrør, majs eller vandmelon. Capybaraen, som marsvin, than praktiserer også coprofagy Lejlighedsvis for at få flere næringsstoffer.

Er capybara farlig for mennesker?

Verdens største gnaver Det har intet at gøre med andre gnaverarter, der skræmmer os Som rotter Capybaraen Det er et omgængeligt, fredeligt og roligt dyr at når han skræmmer eller ser en fare, advarer han resten af ​​sin gruppe, og de løber alle til det nærmeste akvatiske område for at komme i vandet og være sikre mod rovdyr. De tilbringer normalt dagen med at sove eller nedsænket i vand og er mere aktive i skumring eller daggry. De er ikke aggressive dyr eller overfører sygdomme så de ikke medfører nogen fare for mennesket.

Kan du have en capybara som kæledyr?

Capybaraen Det er en tam og husdyrart, men det er også en eksotisk art, der har behov for særlig pleje Hvis du tager det ud af dets naturlige habitat:

  • Det er et akvatisk dyr du er nødt til at være nedsænket i vandet store dele af dagen. Det ideelle er at have en have med en specifik pool til haml.
  • De har muligvis brug for en C-vitaminindtag for at forhindre skørbug.
  • Hans hår er tyndt og har brug for beskyttelse mod solstrålingI dets naturlige habitat er verdens største gnaver dækket af mudder for at beskytte sig selv.

Den kuede piggsvin

Den kuede piggsvin, Hystrix cristata, er en ejendommelig gnaver, der bor i varme områder i Afrika og Europa - Syditalien. Det vigtigste ved dette dyr er nogle lange pigge (op til 35 cm.), der dækker ryggen, flankerne og halen.

Med disse skarpe pigge forsvarer de sig mod angreb fra deres rovdyr. Når pindsvin hans pigge er i defensiv tilstand, udsender han en karakteristisk alarmlyd med dem. Pindsvin kan veje ca. 15 kg. Det er et dyr af natvaner Det lever af knolde, rødder, grønne grøntsager og lejlighedsvis carrion.

Pindsvingraverne graver, eller gemmer sig blandt de stenede revner i sit område. Det betragtes ikke som truet.

Hvis du kunne lide denne artikel, tøv ikke med at besøge.

Hvis du vil læse flere artikler, der ligner De største gnavere i verden, anbefaler vi, at du går ind i vores nysgerrighedssektion af dyreverdenen.